Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Her ser du en oversikt over noen vanlige spørsmål.

Lurer du på noe som du ikke finner svar på så er det bare til å ta kontakt.

Hvilket format må en trykk-klar logo være i?

Vektorfiler er optimale. Filformater: ai/eps/pdf. Filer som dette er skalèrbare og kvaliteten svekkes ikke om logoen må forstørres. Dette viset på figuren nedenfor, den første logoen er en illustrasjon av en vektor-logo.

Punktgrafikkfiler er mindre opptimale. Filformater: jpeg/jpg/gif/bmp/png. Kvaliteten svekkes ved forstørrelse av logoen og det ligger ofte en hvit ramme rundt. Filer lagret fra Photoshop er ofte punktgrafikk og er derfor ikke optimalt selv om de lagres som pdf eller eps.

NB! en punktgrafikkfil blir ikke vektorisert ved å importere den i Illustrator for så å lagre den som eps, ai eller pdf-fil.

Hva et utfallende trykk (bleed)?

Det legges vanligvis til 3 mm ekstra på elementer (bilder, streker eller fargefelter) som ligger utenfor nettoformatet til trykksaken. Dette er for å unngå hvite «glis» når trykksaken beskjæres.

Hva er viktig i forhold til distribusjon?

Kilde: Bring.no

Hvilke salgsbetingelser gjelder?

Vanlige salgs- og leveringsbetingelser for DataTrykk AS.

Hvilken papirtype bør jeg velge?

Matt, bestrøket, struktur, hvitt eller gult. Tykt eller tynt. Det finnes utallige papir-varianter og velge mellom, og det gjør det vanskelig og velge riktig. Vi vil veilede våre kunder til å velge et papir som passer til formålet med trykksaken.

Papirassosiasjoner

Når noen får en trykksak i hånden er nemlig papiret noe av det første folk, gjerne ubevisst, tenker over. Det gir dem en følelse når de tar i det. Er det et kraftig matt papir kan folk få assosiasjoner til at det er miljøvennlig og naturlig. Er papiret glossy kan folk forbinde det med eksklusivitet.
Hvilke assosiasjoner ønsker du og formidle med din trykksak? Dette er et viktig spørsmål som vi ønsker og hjelpe våre kunder med å svare på.

Fargegjengivning

Det som også er viktig og tenke på ved valg av papir er hvordan trykksaken skal produseres. Skal den trykkes offset eller digitalt, eller kanskje silketrykk eller plott. Trykkfarger varierer etter hvilken trykkmetode som brukes og hvilket papir som velges.

Spør oss, vi gir deg råd!

Besøksadresse:

Sjøhagen 2, 4016 Stavanger

Postadresse:

Postboks 1001, 4095 Stavanger

Åpningstider:

Man-fre kl. 08:00-16:00